نوشته شده توسط : fereshteh

آموزش ضبط صدا در ایزابل

 

در این قسمت از مجموعه آموزش ایزابل به ضبط صدا در ایزابل می پردازیم ، از این صدای ضبط شده در IVR و Announcement ها استفاده خواهد شد.

 

به چه علت در ایزابل از صدا های ضبط شده استفاده می کنیم

 

در سیستم های تلفنی تنها ضبط صدا در ایرابل راه تعامل مخاطب از طریق صدا است برای اینکه خطایی را نشان دهیم و یا کاری را به مخاطب محول کنیم از صدا ها استفاده می کنیم ، به صورت پیش فرض صدا های زیادی در ایزابل وجود دارد که شامل خطا ها و پیام های ثابت و اعداد می باشد ، البته این صدا ها به صورت اینگلسی ضبط شده اند .

 

این فایل های صوتی در مسیر/var/lib/asterisk/sound/enمی باشند البته ایزابل از زبانهای دیگری هم پشتیبانی می کند

 

در جلسه های بعدی مجموعه آموزش ایزابل نحوه  فارسی سازی تمام پیام ها را توضیح خواهیم داد

 

در حال حاضر می خواهیم صداهای اختصاصی خودمان را روی ایزابل قرار دهیم

 

فرمت ها قابل پشتیبانی توسط ایزابل

 

ایزابل از فرمت های زیادی از صدا پشتیبانی می کند ولی فرمتی که استاندارد ترین حالت می باشد و توسط اکثر سیستم ها قابل پخش است فرمت Wav می باشد البته با کدینگ PCM  شانزده بیتی و نرخ ۸۰۰۰Hz .

 

توجه داشته باشید هر چند تاریخچه ایزابل ایزابل از کدینگ های ۳۲ بیتی و نرخ ۱۹۲khz پشتیبانی می کند و در سیستم های تلفنی این مقدار کیفیت صدا قابل انتقال نیست و فقط باره پردازنده را بیشتر می کند.

 

چگونه یک صدای جدید به ایزابل اضافه کنیم

 

به دو روش می توان به ایزابل صدا اضافه کرد

 

۱- آپلود فایل ضبط شده

 

در این روش کافی است از تنظیمات PBX به زیرمنوی System Recordig وارد شویم

 

فایل مورد نظر خود را ابتدا به فرمت قابل پذیرش ایزابل تبدیل می کنیم سپس از طریق پنل وب فایل خود را آپلود می کنیم در هنگام آپلود به هیچ وجه صفحه را بارگذاری مجدد نکنید.

 

بعد از اتمام بار گذاری نام فایل در قسمت Name this Recording به نمایش در می آید می توانید آن را ویرایش کنید و یا همانطور رها کنید و روی دکمه Save کلیک کنید.

 

آموزش ضبط صدا در ایزابل

 

 

۲- ضبط صدا از طریق گوشی تلفن

 

در صورتی که خودتان قصد ضبط کردن صدا داشته باشید لازم نیست آن را توسط دستگاه دیگر ضبط کنید سپس آن را به فرمت مورد قبول ایزابل تبدیل کنید و در آخر بار گذاری کنید. ایزابل همه این کار ها را برای شما انجام خواهد داد.

 

کافی است در صفحه System recording در جعبه متنی که در شکل زیر نمایش داده شده است شماره داخلی ای را که می خواهید صدا توسط آن ضبط شود را وارد کنید

 

و روی دکمه Go کلیک کنید. آموزش ایزابل خواهید دید که هیچ اتفاقی نمی افتد ولی کافی است تلفنی که داخلی آن را وارد کرده اید برداشته و کد *۷۷ را شماره گیری کنید و بعد از شنیدن صدای بوق اقدام به ضبط کنید و در پایان ضبط کلید #  را فشار دهید . مراحل کار توسط راهنمای صوتی به گوینده اعلام خواهد شد.

 

بعد از آن  کافی است یک نام برای صدای ضبط شده  در فیلد Name this Recording  انتخاب کنید و روی دکمه save کلیک کنید

 

فایل های ضبط شده و یا بارگذاری شده در ایزابل در منوی سمت راست قابل مشاهده هستند

 

آموزش دوره ایزابل

 

 

مسیر فایل های صوتی ضبط شده در ایزابل

 

در صورتی که لازم باشد فایل های صوتی را از روی ایزابل بردارید . باید مسیر ذخیره شدن فایل ها در سیستم عامل را بدانید

 

فایل های ضبط شده و یا بارگذاری شده در system recording همگی در مسیر /var/lib/asterisk/sound/customذخیره می شوند



:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 25 دی 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fereshteh

آموزش ارتباط ترانک بین دو سرور ایزابل

 

در این قسمت از مجموعه آموزش ایزابل به آموزش اتصال دو سرور ایزابل (ترانک بین دو سرور ایزابل) می پردازیم ، شایان ذکر است که این آموزش برای ترانک بین ایزابل و الستیکس و FreePBX نیز کاربرد دارد . کاملا مشابه می باشد.

 

چرا باید دو سرور ایزابل را به هم متصل کنیم

 

سازمان ها و شرکت هایی که دارای شعب متفاوتی هستند معمولا ارتباط شبکه بین این شعب برقرار است . اگر شما در هر شعبه یک سرور تلفنی داشته باشید به راحتی ترانک ایزابل با ایزابل می توانید آنها را به هم متصل و ارتباط داخلی بین شعب داشته باشید و به راحتی می توانید داخلی همکار خود در شعبه شهرستان را شماره گیری و بدون استفاده از شبکه تلفنی مخابرات به صورت رایگان با ایشان صحبت کنید.

 

این ارتباط بین شعب هم باعث سادگی دسترسی کارمندان به یکدیگر می شود و هم در هزینه ها صرفه جویی می کند.

 

در مواردی هم که مرکز تماس شما بسیار بزرگ است و یک سرور تلفنی پاسخگوی حجم زیاد مکالمات نمی شود ، می توانید از دو یا چند سرور استفاده کنید و بین آنها به وسیله ترانک ارتباط بر قرار کنید.

 

اشتباه نکنیم

 

شاید راحت ترین راه حل برای ارتباط داخلی بین شعب رجیستر کردن تلفن های یک شعبه روی سرور شعبه دیگر است. هر چند این کار در منابع سخت افزاری صرفه جویی آموزش ایزابل می کند ولی پهنای باند زیادی مصرف میک ند و ارتباط تلفنی نا پایداری پدید می آید.

 

ارتباط ترانک بین دو ایزابل

 

برای ارتباط ترانک بین دو ایزابل ابتدا باید ار تباط شبکه ای بین دو سرور بر قرار باشد ، برای اطمینان از ارتباط بین دو سرور می توانید از یک سرور ، سرور دیگر را Ping کنید.

 

برای یاد گیری بهتر با یک مثال پیش می رویم به تصویر زیر دقت کنید این تصوریر ، سناریوی اجرایی را به خوبی نشان می دهد

آموزش ارتباط ترانک بین دو سرور ایزابل

 

 

در واقع انتظار داریم. بعد از پیاده سازی و ایجاد ترانک بین دو سرور A و B بتوانیم از داخلی های هر سرور داخلی سرور دیگر را شماره گیری کنیم

 

در ابتدا به سراغ سرور A می رویم یک ترانک از نوع IAX2 ایجاد می کنیم و یک نام به آن اختصاص می دهیم و تنظیمات Outgoing را به شکل زیر انجام می دهیم

 

Trunk Name:  یک نام دلخواه

 

Peer Details:

 

host=192.168.2.20

type=friend

qualify=yes

context=from-internal

 

همانطور که می بینید در قسمت Host شما باید IP سرور دیگر را وارد کنید

 

ترانک ما ساخته شده است.

آموزش ایزابل

 

 

حال باید یک Outbound route هم بنویسیم .

 

یک Outbound route مانند شکل زیر می سازیم.

 

در این مسیر خروجی تاریخچه ایزابل گفته ایم که شماره های سه رقمی که با عدد ۳ شروع می شوند را از طریق ترانکی که در بالا ساخته ایم ارسال کند

 

 

دقیقا مشابه ا تنظیمات سرور A   را با تغییرات کوچکی ،  روی سرور B نیز انجام دهیم

 

Trunk Name:  یک نام دلخواه

 

Peer Details:

 

host=192.168.1.20

type=friend

qualify=yes

context=from-internal

 

 

و یک مسیر خروجی نیز مانند شکل زیر  باید تعریف کنیم که شماره های ۳ رقمی که با ۲ شروع می شوند را به سمت ترانک ساخته شده هدایت کند

 

اگر تنظیمات را به درستی انجام داده باشید در حال حاضر به راحتی می توانید مثلا از داخلی ۲۰۲ با داخلی ۳۰۳ مکالمه داشته باشید



:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 21 دی 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fereshteh

چگونه اسکریپت های AGI را در استریسک دیباگ کنیم ؟

 

در این ویدئو قصد داریم که دیباگ AGI در استریسک نحوه دیباگ کردن اسکریپت‌های AGI در استریسک را بررسی نموده و با ابزار ارائه شده توسط استریسک برای این ‌کار آشنا شویم .

 

 

 

چگونه اسکریپت های AGI را در استریسک دیباگ کنی



:: بازدید از این مطلب : 572
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 آذر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fereshteh

آموزش اتصال به SIP Trunk مخابرات به وسیله ایزابل

 

در این قسمت از مجموعه آموزش ایزابل به آموزش برقراری ارتباط ایزابل با خارج بوسیله SIP TRUNK مخابرات می پردازیم ، پیش نیاز این مبحث آشنایی با Trunk ، Inbound Route ، Outbound route می باشد.

 

سرویس Sip Trunk چیست؟

 

حتما تا به حال به این فکر کرده اید که شرکت ها و سازمان های بزرگ چطور با استفاده از یک شماره تماس به مشتریان خود سرویس می دهند ، و یا چطور می توانند ۱۰۰ خط تلفن شهری را مدیریت کرد و از آنها بهینه استفاده کرد .

 

جواب این سوال بسیار ساده است سرویس های تلفنی بر بستر Data این مشکلات را حل می کند.

 

تا چند سال پیش سرویسی توسط مخابرات ارائه می شد که به آن E1 ویا PRI گفته می شد در واقع این خطوط با استفاده از یک زوج سیم مسی قادر به انتقال ۳۰ خط تلفن بودند این تنظیمات SIP Trunk مخابرات سرویس بسیار باکیفیت بود و شماره های ۵ رقمی برای خطوط یک طرفه ( فقط قابلیت تماس از بیرون) و شماره های هشت رقمی برای (۵ رقم بعلاوه ۳ صفر) برای خطوط دوطرفه روی آنها ارائه می شد.

 

یکی از مشکلات این سرویس هزینه بالای تجهیزات سمت کاربر بود به شکلی که برای اتصال خطوط PRI به مرکز تماس VOIP شما نیاز به یک مودم و یک گیتوی PRI داشتید .

 

با عمومی تر شدن سیستم های تلفنی مبتنی بر VOIP این سرویس حداقل دیگر در تهران ارائه نمی شود و جای خود را به سرویس SIP Trunk داده است ، سرویس SIP Trunk بسار مقرون به سرفته می باشد.

 

در واقع مخابرات با راه اندازی یک شبکه data این امکان را به شما می دهد که  از سرور تلفنی خود یک ترانک به مخابرات بزنید . و تماسهای خود را از طریق آن دریافت و ارسال کنید.

 

برای راه اندازی SIP Trunk به چه ملزوماتی نیاز داریم

 

بعد از انجام کار های اداری مخابرات به شما ۳ عدد IP اختصاص می دهد ، برای راه اندازی این خطوط شما نیاز به این سه عدد IP بعلاوه یک مودم G.biz دارید. همچنین نیاز به یک کارت شبکه دیگر روی سرور خود دارید.

 

هر چند می توان بدون کارت شبکه اضافی اتصال SIP Trunk را برقرار کرد ولی به دلیل عبور ترافیک  Brodcast های داخلی از شبکه تلفنی مخابرات ممکن است باعث کاهش کیفیت تماس ها شود. با توجه به ناچیز بودن قیمت کارت شبکه استفاده از آن توصیه می شود.

 

تنظیمات شبکه در اتصال SIP Trunk

 

همانطور که گفتیم برای اتصال SIP Trunk ابتدا باید یک کارت شبکه به سیستم اضافه کنیم. و آن را به مودم G.biz متصل کنیم

 

در این مرحله شما سه IP از مخابرات دریافت کرده اید که یکی را باید روی سیستم خود تنظیم کنید یکی را هم به عنوان Gatway استفاده کنید و دیگری هم مربوط به سرویس دهنده مخابرات می باشد

 

به عنوان مثال این سه IP به ما داده شده است

 

۱-  ۱۰٫۱۹۲٫۳۸٫۱۳۷/۳۰

 

۲-   ۱۰٫۱۹۲٫۳۸٫۱۳۸/۳۰

 

۳-  ۱۰٫۱۰۶٫۳۰٫۲۳

 

واضح است که دو IP اول مربوط به سیستم شما و Gateway می باشد و IP سوم مربوط به سرویس دهنده مخابرات ، معمولا IP کوچکتر را Gateway در نظر می گیرند.

 

طبق آموزش های قبلی IP را روی کارت شبکه تنظیم کنید در صورتی  که کارت شبکه دیگرتان Gateway ندارد می توانید Gateway را هم ست کنید ولی معمولا کارت شبکه تنظیمات سیپ ترانک مخابرات اول دارای Gateway می باشد و امکان اضافه کردن Gateway به کارت شبکه دوم وجود ندارد.

 

برای همین منظور کافی است یک Route به سیستم اضافه کنید

 

برای اینکار فایل etc/sysconfig/network-scripts/NIC  را توسط یک ویرایشگر متن ویرایش کنید (در صورتی که آشنایی به سیستم عامل لینوکس ندارید بهتر است از برنامه winscp استفاده کنید) در این مسیر منظور از NIC  نام کارت شبکه دوم شماست

 

این خط را به فایل مذکور اضافه کنید

۱۰٫۱۰۶٫۲۰٫۲۳ via 10.192.38.137 dev NIC

 

در این خط هم به جای NIC باید نام کارت شبکه خود را قرار دهید

 

بعد از انجام این کار کافی است سرویس شبکه را مجددا راه اندازی کنید . برای اینکار می توانید از دستور زیر استفاده کنید

service network restart

 

با انجام این کار ها شما باید بتوانید از سرور ایزابل خود IP سرور مخابرات را ping  کنید.

 

تنظیمات ترانک برای اتصال به SIP TRunk مخابرات

 

یک ترانک از نوع SIP می سازیم. در قسمت Trunk name یک نام دلخواه وارد می کنیم

 

به بخش Outgoing Setting می رویم

 

در این بخش هم تاریخچه ایزابل یک Trunk name وجود دارد . یک نام دلخواه برای ترانک انتخاب می کنیم توجه داشته باشید نام اصلی ترانک نامی است که در Outgoing Setting وارد می کنید.

 

قسمت peer details  را با استفاده از کد زیر پر می کنید.

 

host=10.106.30.23

type=friend

qualify=yes

insecure=very

 

با تنظیمات دیگر کاری نداریم و روی Submit Change  کلیک می کنیم و سپس Applay می کنیم

آموزش اتصال به SIP Trunk مخابرات

 

 

در صورتی که همه ی موارد بالا را به درستd انجام داده باشید SIP ترانک شما باید رجیستر شده باشد برای اطمینان از این منظور به منوی PBX و سپس Tools وآموزش ایزابل سپس Asterisk CLI می رویم و دستور زیر را اجرا می کنیم

 

sip show peers

 

در لیست نمایش داده شده به دنبال نام ترانک خود می گردیم در قسمت وضعیت باید عبارت OK  درج شده باشد

آموزش ایزابل

در صورتی که Sip Trunk شما رجیستر نشده بود موارد بالا را یک باره دیگر چک کنید در صورت اطمینان از صحت تنظیمات به پشتیبانی مخابرات تماس بگیرید

 

حال برای آنکه تماس ورودی و خروجی هم داشته باشیم . باید یک Outbound Route و یک Inbound Route هم تعریف کنید



:: بازدید از این مطلب : 275
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 20 آذر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fereshteh

آموزش مسیر خروجی (Outbound Route) در ایزابل

 

در قسمت قبل از مجموعه آموزش ایزابل به برسی Trunk پرداختیم از آنجا یی که مثال های عملی در باره ترانک نیاز به دانستن مفهوم OutBound Route دارد در این قسمت از آموزش ایزابل به Outbound route می پردازیم.

 

Outboundrote چیست؟

 

همانطور که از نامش مشخص است مسیر خروجی برای تماس ها را Outbound route می گویند این مسیر می تواند تماس ها را به خارج از سرور ایزابل هدایت کند.

 

الویت تماس در ایزابل

 

قبل از اینکه به سراغ مسیر خروجی برویم ابتدا باید الویت بندی ها را در ایزابل بدانیم .

 

وقتی یک شماره روی تلفن گرفته می شود ابتدا ایزابل به سراغ کد های عملیاتی خود می رود (این کد ها برای امور خاص ایزابل استفاده می شوند مثل کد شنیدن صندوق صوتی ) تنظیمات مسیر خروجی در ایزابل در صورتی که کد های عملیاتی نباشد به سراغ داخلی ها می رود اگر شماره گرفته شده جزو داخلی ها هم نباشد آن را به مسیر خروجی منتقل می کند.

 

در واقع مسیر خروجی چیزی شبیه gateway در شبکه های کامپیوتری می باشد.

 

مسیر خروجی

 

برای تعریف یک مسیر خروجی بعد از وارد شدن به BPX Configuration از منوی سمت چپ Outbound Route را انتخاب می کنیم . سپس از منوی سمت راست گزینه add route را انتخاب می کنیم

 

آموزش مسیر خروجی

 

 

تنظیمات تماس خروجی

 

مانند آموزش های قبل فقط قسمت های کاربردی تر را توضیح می دهیم

 

Route Name: نام مسیر خروجی را درج می کنیم .

 

Dial Patterns that will use this Route : این قسمت مهمترین بخش در تماس خروجی است که به تفصیل به آن می پردازیم.

 

در این قسمت یک الگو برای آموزش ایزابل  شماره ای که می خواهد خارج شود باید در نظر بگیرید در صورتی که شماره گرفته شده با این الگو تطبیق پیدا کند توسط مسیر خروجی هدایت می شود .

 

Prepend: این قسمت در تطبیق شماره نقشی ندارد ولی اگر شماره توسط بقیه قسمت ها تطبیق پیدا کند عدد داخل Prepend به اول شماره گرفته شده اضافه شده و سپس توسط مسیر خروجی هدایت می شود .

 

Prefix: این قسمت در تطبیق شماره نقش دارد و در صورتی که شماره با الگو منطبق شود این قسمت از شماره حذف شده و سپس شماره توسط مسیر خروجی هدایت می شود .

 

Match pattern: این قسمت برای تطبیق شماره استفاده می شود . در این قسمت می توان از علائم اختصاری استفاده کرد

 

علایم اختصاری Match Pattern

 

X: به معنای هر عددی از ۰ تا ۹ می باشد

 

Z: به معنای هر عددی از ۱ تا ۹ می باشد

 

N: به معنای هر عددی از ۲ تا ۹ می باشد

 

[]: هر عددی که داخل براکت باشد ، اگر بخواهیم از رنج اعداد استفاده کنیم بین آنها علامت “-” می گذاریم. به عنوان مثال عبارت [۱۲۳۷-۹] به معنای اعداد ۱ و ۲ و ۳ و ۷ و ۸ و ۹ می باشد.

 

. : به معنای هر عددی به هر تعدادی.

 

تا اینجا واضح است که اگرتنظیمات Outbound Route در ایزابل هیچ محدودیت و یا شماره خاصی نداریم کافی است داخل match pattern فقط یک “.” بگذاریم در این حالت ایزابل هر شماره ای را که داخل خودش پیدا نکند توسط مسیر خروجی به بیرون منتقل می شود.

 

توجه داشته باشید که یک مسیر خروجی پیشفرض در ایزابل به نام Outsid_9 وجود دارد که هر شماره ای با پشوند ۹ را به مسیر خروجی هدایت میکنه.

 

CallerId: این قسمت هم مربوط به تطبیق شماره نمی شود و فقط به سیستم اعلام می کند که این الگو فقط زمانی که این داخلی شماره گیری کرده است اعتبار دارد. در صورتی که این مقدار خالی باشد این الگو برای همه داخلی ها معتبر است.

 

شایان ذکر است که می توانید بینهایت الگو برای هر مسیر خروجی تعریف کنید.

آموزش دوره ایزابل

 

مثال کاربردی:

 

فرض کنید یک تلفن نرم افزاری روی تلفن همراه خود نصب کرده اید و این تلفن نرم افزاری را به سرور ایزابل با داخلی ۴۰۷به عنوان یک داخلی متصل کرده اید و می خواهید شماره از مخاطبانتان را که به صورت ۹۸۹۱۲۱۲۳۴۵۶۷+ در تلفن همراهتان ذخیره شده است را شماره گیری کنید.

 

واضح است که اگر این شماره را شماره گیری کنید تلفن ثابت این شماره را اشتباه می داند

 

برای رفع این مشکل

 

Dial Patterns را باید به شکل زیر تعریف کنیم

 

میدانیم که باید مقدار ۹۸+ از اول شماره حذف و بعد از آن یک ۰  اضافه شود و سپس شماره ارسال شود

 

برای این منظور مقادیر بدین شکل خواهند بود

 

Prepend=0

 

Prefix=+98

 

Match pattern=XZ.

 

Callerid=407

 

Trunk Sequence for Matched Routes: واضح است که مسیر خروجی فقط تماس را هدایت میکند ولی انتقال تماس توسط Trunk انجام می شود . در این قسمت شما می توانید ترانک مورد نظر جهد انتقال تماس را مشخص کنید

 

شایان ذکراست که شما می توانید چندین تاریخچه ایزابل ترانک را به ترتیب معرفی کنید و مسیر خروجی به ترتیب تماس ها را به ترانک ها منتقل می کند و اگر ترانک بالاتر در دسترس نباشد و یا مشغول باشد تماس را به ترانک بعدی منتقل می کند.

 

توجه

مسیر خروجی دارای اولویت می باشد و تماس ارسالی در صورتی که با اولین مسیر خروجی تطبیق پیدا کند خارج می شود . شما می توانید در ایزابل مسیر های خروجی را به وسیله DRAG & DROP جا به جا کنید.



:: بازدید از این مطلب : 195
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 20 آذر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fereshteh

آموزش ترانک (Trunk) در ایزابل

 

در این قسمت از مجموعه آموزش ایزابل به آموزش ارتباط ایزابل با خارج به وسیله ترانک می پردازیم ، در این قسمت با انواع ترانک در ایزابل نیز آشنا خواهیم شد.

 

ترانک در ایزابل

 

مفهموم ترانک در شبکه به تنظیمات ترانک در ایزابل معنای مسیری برای عبور تمامی Vlan   ها می باشد ولی این تعریف در مراکز تلفنی و مخابراتی کاملا متفاوت است و به معنی مسیر های اتصال در شبکه های یک به چند می باشند.

 

معمولا در این شبکه ها به تعداد کاربران ، مسیر فعال ایجاد نمی شود و تعداد معقولی مسیر فعال در نظر گرفته می شود.

 

اگر بخواهیم غیر تخصصی تر این مسئله را بررسی کنیم ترانک مسیر های ارتباطی ما Gateway  ها ، مراکز مخابراتی ، و سرور های VOIP دیگر مستقل از نوع آنها می باشد.

 

دسترسی به تنظیمات ترانک در ایزابل

 

برای دسترسی به تنظیمات تاریخچه ایزابل ترانک در ایزابل از منوی سمت راست گزینه PBX و سپس PBX Configuration را انتخاب می کنیم.

 

سپس گزینه Trunk را از منوی سمت چپ انتخاب می کنیم

 

تنظیمات Trunk در ایزابل

 

با کلیک روی گزینه Add Trunk در منوی سمت راست می توانیم یک ترانک جدید بسازیم.

 

در این قسمت نوع ترانک خود را انتخاب می کنیم.

 

آموزش ایزابل

 

انواع ترانک در ایزابل

 

Sip Trunk : متداول ترین و پرکاربرد ترین  آموزش ایزابل ترانک در سیستم های تلفنی می باشد و بیشتر تجهیزات و سرویس ها از این پروتکل پشتیبانی می کنند

 

DAHDi Trunk : این نوع ترانک زمانی کاربرد دارد که شما یک کارت تلفنی با ماژول FXO روی ایزابل داشته باشید

 

IAX2 Trunk : این نوع ترانک از پروتکل اختصاصی استریسک یعنی IAX ورژن ۲ استفاده می کند استفاده از این نوع ترانک در اتصال دو سرور مبتنی بر استریسک بسیار متداول می باشد

 

ENUM Trunk : این ترانک  در ایران کاربرد ندارد ولی  دانستن نحوه عملکرد آن خالی از لطف نیست ENUM  مخفف E.164 Number Mapping می باشد ، عملکرد شبیه به DNS  تنظیمات Trunk در ایزابل در شبکه های کامپیوتری دارد با این تفاوت که ما مقدار شماره تلفن را به سرور می دهیم و سرور به ما مسیر اتصال SIP را باز می گرداند به عنوان مثال ما شماره تماس ۱۲۳۴۵۶۷۸ را ارسال و سرور ENUM به ما مقدار   SIP:1234@pbx.com:5060 را برمی گرداند یعنی ما از طریق این آدرس می توانیم ارتباط SIP با شماره تلفن درخواستی برقرار کنیم  با این روش می توانیم در هزینه های سازمان صرفه جویی کنیم.

 

DUNDi Trunk : این نوع تراک عملکردی مشابه Enum دارد، با این تفاوت که عمل جستجوی مسیر فقط در دستگاهایی که در یک گروه خاص قرار داده شده اند انجام داده می شود

 

Custom Trunk :  در این حالت ایزابل کنترل را به شما واگذار می کند تا بتوانید ترانک دلخواه خود را بسازید و بتوانید با سیستم های دیگر ارتباط بر قرار کنید.

 

مانند قسمت های پیشین دوره آموزش ایزابل  فقط ترانک های پر کاربرد یعنی SIP ، Dahdi و IAX2 را در قسمت های آینده  با ذکر مثالی کاربردی توضیح خواهیم داد.



:: بازدید از این مطلب : 740
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 20 آذر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fereshteh

مسیر ورودی در ایزابل (Inbound Route)

 

در این قسمت از مجموعه آموزش ایزابل به تنظیمات مسیر دهی تماس در ایزابل می پردازیم و یاد می گیریم چگونه مسیر های متفاوتی برای تماس های ورودی داشته باشیم.

 

تعریف مسیر ورودی

 

هر تماسی که وارد سیستم تلفنی ایزابل می شود (تماس می تواند از یک خط شهری ویا یک سیستم تلفنی دیگر وارد شود در واقع هر تماسی که از طریق ترانک وارد تنظیمات مسیر ورودی در ایزابل سیستم تلفنی شود ) باید از طریق یک مسیر ورودی هدایت شود. مسیر های ورودی  می تواند یک مسیر کلی و یا چندین مسیر تفکیک شده باشند.

 

توجه کنید به صورت پیش فرض هیچ مسیر ورودیی در سیستم تلفنی ایزابل وجود ندارد و تمامی تماس ها به سمت ایزابل با خطا مواجه می شوند.

 

تعریف DID و CID در ایزابل

 

این دو متغیر در سیستم های تلفنی بسیار پر کاربرد هست و نه تنها در مسیر های ورودی بلکه در بیشتر تنظیمات  باید این دو پارامتر را مقدار دهی کنیم.

 

هر خط تلفن که به سمت شما یک تماس ارسال می کند دو پارامتر را نیز با خود به همراه دارد یکی DID و دیگری CID .

 

DID مخفف عبارت Direct Inward Dialing می باشد که به معنای شماره گیری مستقیم داخلی است ، در واقع این شماره به ما اطلاع می دهد که تماس از کدام خط به سمت ما تنظیمات Inbound Route در ایزابل  می آید و برای راحتی کار معمولا DID با شماره همان خط یکی است ، متاسفانه در خطوط آنالوگ DID ارسال نمی شود و ما در تنظیمات GateWay و یا کارت تلفنی باید این DID را ایجاد کرده و به سیستم تلفنی تحویل دهیم تا مشخص باشد تماس از کدام خط وارد سیستم تلفنی می شود.

 

CID هم مخفف caller identification  می باشد که به معنای شناسه تماس گیرنده است ، در سیستم های تلفنی این شماره در واقع همان شماره تماس گیرنده می باشد

 

تنظیمات مسیر های ورودی در ایزابل

 

برای اضافه کردن یک مسیر ورودی ابتدا وارد PBX می شویم و سپس از منوی سمت چپ گزینه Inbound Route را انتخاب می کنیم ، در پنجره باز شده از منوی سمت راست گزینه Add Incoming Route  را انتخاب می کنید

 

مسیر ورودی در ایزابل

 

 

طبق روند قسمت آموزش ایزابل قبل از مجموعه آموزش ایزابل صرفا گزینه های پرکاربرد را توضیح خواهیم داد.

 

۱-Description : در این قسمت یک نام برای مسیر ورودی تعیین می کنید ، این نام صرفا جهت شناسایی مسیر توسط شماست و کاربرد دیگری ندارد.

 

۲- DID Number :  مهم ترین قسمت در تنظیمات مسیر های ورودی می باشد ، در این قسمت مشخص خواهید کرد که تماس از کدام خط وارد شده است ( البته زمانی که مسیر تماس از خطوط مختلف متفاوت است این پارا متر مقدار دهی می شود)

 

۳- CallerID Number : شماره تماس گیرنده را مشخص می کنید فرض کنید لازم دارید در صورتی که از یک شماره تلفن خاص مسیر متفاوتی داشته باشید این پارامتر را مقدار دهی می کنید.

 

۴- Music On Hold  شما می توانید در این قسمت موزیک انتظار مورد نظر خود را برای مسیر ورودی مشخص کنید.

 

۵- Call Recording  شما می توانید تماس های ورودی را ضبط کنید ، و یا از ضبط آنها جلوگیری کنید ، توجه کنید که این قسمت به ضبط مکالمه در داخلی الویت دارد.

 

۶- Set Destination : در این قسمت هم می توان مقصد تماس را مشخص کنید ، این مقصد می تواند هر کجا در مر کز تلفن ایزابل باشد.

 

آموزش ایزابل

 

 

مثالی در باره کاربرد DID و CID در مسیر ورودی

 

فرض کنید مدیر شرکت از شما خواسته است در صورتی که از منزل ایشان با شماره تلفن XXXXXXXX با  هر شماره ای از شرکت تماس گرفته شد تماس مستقیم به تاریخچه ایزابل داخلی ایشان وصل شود، در این حالت  مقدار CID برابر XXXXXXXX  و DID را خالی می گذاریم و مقصد تماس را داخلی مدیر در نظر می گیریم

 

حال فرض کنید مدیر از شما می خواهد که یک خط اختصاصی به ایشان نسبت دهید یعنی هر کسی با خطی از شرکت که شماره آن YYYYYYYY است تماس گرفت مستقیم به ایشان وصل شود در این حالت مقدار DID برابر YYYYYYYY و مقدار CID را خالی می گذاریم و مقصد تماس را داخلی ایشان در نظر می گیرم

 

توجه

 

در صورتی که یک مسیر ورودی شامل DID و CID نشود یعنی این دو مقدار خالی باشد تمامی تماس ها از طریق این مسیر هدایت خواهند شد.



:: بازدید از این مطلب : 185
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 20 آذر 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fereshteh

ماژول اعمال سیاست ها و محدودیت ها در یک نگاه

 

شاید در نگاه اول اعمال محدودیت در سازمان ها امر جالبی به نظر نرسد اما اگر اعمال سیاست ها و محدودیت های سازمانی با هدف افزایش نظم و بالارفتن بهره وری سازمان تدوین شود، به یک امر مفید و غیر قابل انکار تبدیل خواهد شد .

 

ماژول اعمال سیاست ها و محدودیت های ویپینگ نیز به سازمان شما کمک خواهد کرد تا به آسانترین روش و بهترین ابزارها و اعمال سیاست های دلخواه و متنوع در سیستم مرکز تلفن ویپ سازمان ، به اهداف عالیه ذکر شده در سازمان برسید .

 

ماژول اعمال سیاست ها و محدودیت های ویپینگ یک جایگزین مناسب ، کامل و بومی از ماژول Custom Context برای الستیکس و ایزابل و FreePBX می‌باشد که در جهت سیاست گذاری تماس های سازمان شما توسعه داده شده است . این ماژول دارای ۳ زیر ماژول با عناوین زیر می‌باشد :

 

 

  1. مدیریت زمانی مکالمات
  2. مدیریت ارتباطات داخلی
  3. مدیریت تماس با خارج از کشور

 

در ادامه به معرفی قابلیت‌های هر ۳ زیر ماژول خواهیم پرداخت .

 

390,000 تومان

-

1

+ افزودن به سبد خرید

voiping

مدیریت زمانی مکالمات در اعمال سیاست ها و محدودیت هامدیریت تماس داخلی در اعمال سیاست ها و محدودیت هامدیریت زمانی مکالمات در اعمال سیاست ها و محدودیت هامدیریت مکالمات ماژول کاستوم کانتکست خارج از کشور در اعمال سیاست ها و محدودیت هاویرایش اطلاعات در مدیریت تماس داخلی در اعمال سیاست ها و محدودیت هاسیاستها و محدودیت ها

 

مدیریت زمانی مکالمات ( مدیریت بر حجم و زمان مکالمات پرسنل سازمان)

 

اولین مورد از این مجموعه‌ی شگفت انگیز ، اعمال محدودیت زمانی برای مکالمات پرسنل می‌باشد . شما این امکان را خواهید داشت تا برای تک تک کارمندان خود به صورت کاملا جداگانه و سفارشی ، محدودیت بر حجم مکالمات و محدودیت بر زمان مکالمات اعمال نمایید .

 

به عنوان مثال آقای X فقط از ۸ صبح تا ۱۲ ظهر می‌توانند با تلفن صحبت نمایند و در خارج از این بازه تماس‌های وی به صورت اتوماتیک قطع خواهد شد .

 

و یا برای مثالی دیگر خانم Y در طول روز می‌توانند فقط ۱۰ دقیقه مکالمه با خارج از سازمان داشته باشند و پس از اتمام این اعتبار این فرد نتواند با خارج از سازمان تماسی بگیرد .

 

و یا برای مثالی دیکر آقای X اجازه تماس با خارج از سازمان را در کل ندارند و فقط می‌توانند به تماس‌های ورودی پاسخ دهند .

 

و یا حتی پیچیده تر : خانم Y می‌توانند ۱۰ دقیقه با بیرون تماس بگیرند و کلا ۳۰ دقیقه با خارج از سازمان صحبت نمایند . ( ۲۰ دقیقه اجازه برای پاسخ دادن به تماس‌های ورودی دارند)

 

اما قابلیت بزرگی در این ماژول قرار داده شده که به شما این امکان را می دهد تا هنگام اتمام اعتبار کاربر برای دریافت تماس از خارج از سازمان ، ارتباط قطع نشده و به یک مسیر جایگزین برای برقراری ارتباط فرستاده شود .

 

به این ترتیب، شما به سادگی توانستید برای هر کارمند محدودیت جداگانه و سفارشی مطابق سیاست های سازمان خود اعمال کنید.

 

بسته نرم افزاری اعمال سیاست ها و محدودیت ها

 

 

مدیریت مکالمات خارج از کشور

 

اگر قصد کنترل و اعمال سیاست روی تماس های گرفته شده از سازمان با خارج از کشور را دارید، این بخش از بسته نرم افزاری ما مورد توجه شما قرار خواهد گرفت .

 

شما می توانید انتخاب کنید که تماس های با مقصد  گروه بندی داخلی ها در الستیکس خارج از کشور بدون هیچ درنگی سریعا قطع شود و یا برای برقراری ارتباط با خارج از کشور از کاربر رمز عبور دریافت کند که این رمز عبور توسط شما در سیستم ذخیره شده است .

 

در کنار این تنظیمات ، این امکان وجود دارد تا شما بتوانید برخی از کارمندان خود را در سازمان از اعمال این محدودیت ها مستثنی کرده و به آن ها اجازه بدهید تا بدون محدودیت با خارج از کشور تماس برقرار کنند .

 

اگر مایل هستید تا تمامی تماس های خارج از کشور در سازمان تحت کنترل شما باشد، نگران نباشید زیرا با استفاده از این ماژول و فعالسازی ارسال گزارشات به ایمیل ، گزارش هر تماس به مقصد خارج از کشور برای شما به لحظه ایمیل شده و به این ترتیب کنترل کاملی از آنچه به عنوان تماس خارج از کشور در سازمان شما وجود دارد، در اختیار شما قرار می گیرد.

 

مدیریت مکالمات خارج از کشور در اعمال سیاست ها و محدودیت ها

 

مدیریت ارتباطات داخلی

 

استفاده از این ماژول نیز بسیار ساده است . شما می‌توانید به صورت نامحدود قانون برای تماس های داخلی تعریف کنید.

 

شما به راحتی با این ماژول می‌توانید پرسنل سازمان خود را گروه بندی نمایید و برای هر گروه یک قانون مشخص وضع نمایید و یا برخی از کارمندان خود را در این قانون‌ها مستثنی کنید .

 

به عنوان مثال قانونی وضع نمایید تا فقط پرسنل واحد بازرگانی بتوانند با یکدیگر صحبت نمایند و هیچ واحد دیگری نتواند با واحد بازرگانی مکالمه ای داشته باشد به غیر از مدیریت مجموعه .

 

یا قانونی وضع نمایید که فقط منشی و یا مدیران ارشد بتوانند با مدیریت کل سازمان مکالمه تلفنی داشته باشند .

 

و هزاران سناریو که به راحتی با این ماژول قابل پیاده سازی خواهد بود .

 

مدیریت تماس داخلی در اعمال سیاست ها و محدودیت ها

 

ویرایش اطلاعات در مدیریت تماس داخلی در اعمال سیاست ها و محدودیت ها

 

بسته نرم افزاری اعمال سیاست ها و محدودیت ها مناسب چه سازمان هایی می­ باشد؟

 

این محصول در تمامی سازمان هایی که دارای مرکز تلفنی ویپ مبتنی بر استریسک هستند ضروری می‌باشد . شما با دریافت این محصول و استفاده از آن می‌توانید به راحتی سیاست های خود را در زمینه ارتباطات سازمانی اعمال نموده و از نحوه کار آن برای همیشه به صورت کاملا درست و بهینه مطمئن باشید .

 

توجه

مباحث شیفت بندی پرسنل در این ماژول به درستی پیاده سازی شده است . به عنوان مثال یک داخلی از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ ظهر ممکن است برای یک پرسنل باشد و همان داخلی از ساعت ۱۲ ظهر تا ۴ بعد از ظهر در اختیار یک پرسنل دیگر باشد . تمامی قوانین برای پرسنل وضع می‌شوند ، نه برای داخلی‌ها .

 

با خرید بسته نرم‌افزاری سیاست‌ها و محدودیت‌های ویپینگ چه امکاناتی نصیب من می شود؟

 

سه ماژول مجزا برای مدیریت ارتباطات پرسنلی با تمامی امکانات ذکر شده در بالا

نصب رایگان این بسته نرم‌افزاری توسط تیم فنی ویپینگ برای شما

پشتیبانی ۲ ماه کاملا رایگان توسط تیم فنی ویپینک برای این محصول



:: بازدید از این مطلب : 203
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fereshteh

قابلیت Follow ME در ایزابل

 

در این قسمت از مجموعه آموزش ایزابل به یکی از پرکاربردی ترین و جالب ترین قابلیت های این سیستم تلفنی می رسیم که Follow me نام دارد.

 

با استفاده از این قابلیت می توانید یک  داخلی را هر زمانی که خواستید که دنبال کنید ، با یک مثال قطعا بهتر متوجه خواهید شد.

 

درک بهتره Follow me

 

برای مثال فرض کنید در سازمان شما کارمندی هست که به هر نحوی شده باید تماسش را پاسخ دهد خب در اولین مرحله شما تماس را به داخلی خودش وصل می کنید ، ممکن است این کارمند دارای  دو تنظیمات Follow me در ایزابل دفتر کار باشد و دو داخلی داشته باشد پس اگر داخلی اول پاسخ گو نبود تماس به داخلی دوم منتقل می شود و اگر این داخلی هم پاسخگو نبود تماس به شماره موبایل فرد منتقل شود و  اگر باز هم پاسخگو نبود تماس به تلفن منزلش منتقل شود ، در واقع شما می توانید این سناریو را تا بی نهایت ادامه دهید.

 

دسترسی به تنظیمات Follow me

 

برای دسترسی به تنظیمات Follow me  در ایزابل هم می توانید در ویرایش یک داخلی گزینه  Add Follow Me Settings را از بالا انتخاب کنید و هم می توانید تنظیمات Follow me را از منو سمت چپ انتخاب و داخلی مورد نظر خود را انتخاب کنید.

 

قابلیت Follow me در ایزابل

 

 

تنظیمات Follow me

 

در این قسمت هم به پیروی از قسمت گذشته دوره آموزش ایزابل و هم چنین سطح آموزش فقط به تنظیمات مهم و  کاربردی تر می پردازیم.

 

در تنظیمات Follow me گزینه های متعددی وجود دارد

 

Disable  خاصیت Follow me  را از کار می اندازد

Initial Ring Time زمان تنظیمات فالومی در ایزابل زنگ خوردن داخلی اصلی را مشخص می کند

Ring Strategy استراتژی زنگ خوردن را مشخص می کند . مهم ترین آنها شامل:

RingallV2: در  این استراتژی داخلی اصلی زنگ می خورد بعد از زمان مشخص شده داخلی های بعدی شروع به زنگ خوردن می کنند ولی داخلی های قبلی کماکان زنگ می خورند

Ringall : این حالت دقیقا مانند  حالت قبلی هست با این تفاوت که داخلی های قبلی قطع می شوند و در یک زمان تنها یک داخی زنگ می خورد

Ring Time : زمان زنگ خوردن هر داخلی به غیر از داخلی اصلی را مشخص می کند

Follow-Me List : لیست داخلی هایی است که به نوبت زنگ می خوردند در استراتژی های مختلف ترتیب آن ها می تواند مهم باشد. داخلی های را می تواند از لیست انتخاب کنید و یا به صورت دستی تاریخچه ایزابل وارد کنید و بعد از هر شماره Enter بزنید . در صورتی که در لیست می خواهید از شماره شهری (موبایل و یا تلفن ثابت) استفاده کنید در انتهای آنها باید از علامت “#”   استفاده کنید وحتما توجه داشته باشید که اگر از پیش شماره برای تماس با بیرون استفاده می کنید آن را نیز قبل از شماره حتما وارد کنید.

 

آموزش ایزابل

 

توجه

در صورت استفاده از خط شهری آنالوگ برای تماس با خارج ، لیست با رسیدن به خط شهری تمام می شود حتی اگر خط شهری پاسخ گو نباشد ولی در صورت استفاده از خطوط دیجیتال این مشکل وجود ندارد.

Play Music On Hold : در آموزش ایزابل  صورتی که تمایل داشته باشید برای تماس گیرنده در زمان انتظار پاسخگویی به جای بوق موزیک انتظار پخش شود می تواند از این لیست گروه موزیک انتظار را انتخاب کنید.

Destination if no answer: : در این قسمت می تواند مقصد تماس بعد از بررسی کامل لیست را مشخص کنید



:: بازدید از این مطلب : 175
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 آبان 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : fereshteh

ضبط مکالمات یک داخلی در ایزابل

 

در قسمت قبل از مجموعه آموزش ایزابل ساخت یک داخلی ساده را  آموزش دادیم در این قسمت از آموزش می خواهیم به تنظیمات ضبط مکالمه در یک داخلی بپردازیم.

 

برای ضبط مکالمه یک داخلی کافی است در تنظیمات آن داخلی به بخش  Recording Options برویم و تنظیمات را اعمال کنیم . به صورت پیش فرض تنظیمات ضبط مکالمه یک داخلی ضبط مکالمات در ایزابل فعال نیست و همه تنظیمات روی Don’t Care یا بی اهمیت قرار دارد در این حالت در شرایطی که On Demand Recording فعال باشد با وارد کردن کد *۱ در هر زمان از مکالمه می توان اقدام به ضبط آن مکالمه کرد ( توجه داشته باشید که کد های ویژه استریسک قابل ویرایش هستند و کد پیش فرض برای ضبط مکالمه *۱ می باشد ، در قسمت های آینده مجموعه آموزش ایزابل ویرایش این کد ها را آموزش خواهیم داد).

ضبط مکالمات در ایزابل

ضبط مکالمه در ایزابل

چهار حالت ضبط مکالمه داخلی  در ایزابل در نظر گرفته شده است که هر کدام را می توانیم به سه حالت تنظیم کرد این سه حالت به شرح زیر می باشند

 

Always : در این حالت تمام مکالمات آن وضعیت از داخلی ضبط خواهد شد .

Don’t Care : در این حالت مکالمات ضبط نمی شوند ولی با فعال بودن On Demand Recording  و گرفتن کد *۱ می توان مکالمات را ضبط کرد .

never : در این حالت به هیچ وجه مکالمات آن وضعیت از داخلی ضبط نخواهد شد .

 

 

وضعیت های ضبط مکالمه در ایزابل

 

Inbound External Calls : بدین معناست که مکالمات ورودی به داخلی ، از خارج از سرور ایزابل باشد . ( خارج از سرور ایزابل یعنی اینکه مکالمه از یک سرور دیگر و یا خط شهری به آن داخلی وصل شده باشد )

Outbound External Calls :  بدین معناست که آموزش ایزابل مکالماتی که از این داخلی به خارج از سرور ایزابل برقرار می شود .

Inbound Internal Calls : به معنای تماس های وارد شده به این داخلی از داخلی های دیگر همان سرور می‌باشد .

Outbound Internal Calls : مربوط به تماس های خارج شده از این داخلی که مقصد آن داخلی های دیگر همان سرور است می باشد .

 

 

ویژگی Record Priority Policy در ایزابل

 

 

این ویژگی به معنای اولویت ضبط مکالمه می باشد ، این ویژگی را با یک مثال توضیح می دهیم تا بهتر متوجه شوید :

 

فرض کنید برای داخلی ۲۰۱   شما Outbound Internal Calls را روی Always قرار داده اید و در دخلی ۲۰۲ شما Inbound Internal Call  را روی never قرار داده اید ، در مثال ما داخلی ۲۰۱ یک تماس با داخلی ۲۰۲  بر قرار می کند طبق تنظیمات داخلی ۲۰۱  مکالمه باید ضبط شود و طبق تنظیمات داخلی ۲۰۲ مکالمه نباید ضبط شود . تاریخچه ایزابل در این وضعیت ایزابل به سراغ ویژگی  Record Priority Policy  می رود و هر کدام اولویت بیشتری داشتند طبق تنظیمات آن عمل خواهد کرد . مثلا در مثال بالا اگر Record Priority Policy در داخلی ۲۰۱ روی ۱۰ تنظیم شده باشد و در داخلی ۲۰۲ روی ۵  سیستم اقدام به ضبط مکالمه خواهد کرد.

 

توجه

توجه داشته باشید در صورتی که ضبط مکالمه در OUTBOUND ROUTE یا INBOUND ROUT فعال باشد همیشه این تنظیمات از اولویت بالا تری برخوردار هستند.

 

 

مشا هده مکالمات ضبط شده در ایزابل

 

 

برای مشاهده مکالمات ضبط شده در ایزابل کافی است از منوی سمت چپ pbx را انتخاب و سپس از زیر منوی آن Calls Recordings را انتخاب کنید. در صفحه ظاهر شده  با کلیک روی دکمه  Show filter به راحتی می توانید مکالمات ضبط شده را مشاهده و جستجو کنید .

 

 

دوره آموزش ایزابل

 

 

مسیر فایل های ضبط شده توسط ایزابل

/var/spool/asterisk/monitor   می باشد که به ازای هر سال نیز یک فولدر با نام آن سال ایجاد می شود . در فولدر سال ، ۱۲ فولدر برای هر ماه و در فولدر  هر ماه ، به تعداد روز های ماه فولدر ایجاد می شود و فایل های صوتی به صورت Wave در آن ها ذخیره می شوند .

 

 

توجه

 

در قسمت های قبل مجموعه آموزش ایزابل هم بر این مسئله تاکید کردیم که ضبط مکالمه در ایزابل بار زیادی برای پردازنده خواهد داشت پس قبل از فعال کردن این ویژگی بیشتر به اهمیت آن توجه کنید



:: بازدید از این مطلب : 201
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 آبان 1396 | نظرات ()